Hoi, kan ik je ergens mee helpen?

Ajwa dadels

De voordelen van het eten van Ajwa Dadels

De zoete vrucht van de dadelpalmboom, ajwa dadels zijn wereldwijd populair als een superfood. Deze vruchten zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen, vitaminen en vezels die veel gezondheidsvoordelen bieden voor het menselijk lichaam en geest. Ajwa dadels zijn een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen en kunnen vers worden geconsumeerd, zoals ze van de palmbomen worden geplukt, of gedroogd en gedurende lange tijd worden bewaard. Er bestaan meer dan 600 dadelvariëteiten met verschillende vormen en smaken, maar de Ajwa-dadelvariëteit is over de hele wereld uitzonderlijk prominent. De Ajwa dadel is een gevierde variëteit van dadels die uitsluitend in Medina, Saudi-Arabië, wordt geteeld. Deze ajwa dadels, die donkerbruin tot bijna zwart van kleur zijn, zijn heerlijk zacht en fruitig, hebben een pruimachtige smaak en zijn over het algemeen van een droge soort.

Ajwa dadels

Heilige Ajwa Dadel

De Ajwa-dadel, die ook wel de “Heilige Dadel” wordt genoemd, neemt in de islamitische traditie een bijzondere plaats in. Wetenschappelijk onderzoek heeft het belang van deze vrucht, die een hoge voedingswaarde heeft, erkend. Hieronder staan de gezondheidsvoordelen van Ajwa dadels:

Gezondheid van het hart – Hartaanvallen komen tegenwoordig steeds vaker voor. Regelmatige inname van Ajwa dadels voorkomt vernauwing van de bloedvaten, versterkt het hart en verbetert de werking van het hart. De voordelen van Ajwa dadels voor het hart worden bevestigd door het feit dat ze vitamine B bevatten, die een belangrijke rol speelt bij de verwijdering van het schadelijke homocysteïnegehalte in het bloed. Magnesium in deze dadels helpt bij het handhaven van het hartritme.
Botten en tanden – Deze dadelsoort is rijk aan calcium en fosfor, die op hun beurt helpen om de botten en tanden gezond te houden. De voordelen van Ajwa dadels voor de gezondheid zijn onder andere het verhelpen van calciumtekort. De grote hoeveelheden mineralen in deze dadels maken het een superfood voor het versterken van botten en het bestrijden van pijnlijke kwalen.
Diabetes – Ajwa Dadels bevatten grote hoeveelheden natuurlijke suikers, zoals glucose, fructose en sacharose, die het energieniveau onmiddellijk verhogen. Het voordeel van Ajwa dadels voor mensen met diabetes is dat het een lage Glycemische Index heeft, wat betekent dat het eten van Ajwa dadels niet resulteert in een significante stijging van de bloedsuikerspiegel.
Versterkt het immuunsysteem – Ajwa dadels dienen als een uitstekende bron van antioxidanten. Selenium en andere essentiële voedingsstoffen die erin aanwezig zijn, kunnen ook het ontstaan van kanker voorkomen. Het opnemen van Ajwa dadels in je dagelijkse voeding helpt het lichaam om de werking van het immuunsysteem te corrigeren. Ook helpt het bij het bestrijden van diverse infecties en versterkt het de immuniteit van het lichaam.
Zwangerschap – Men is van mening dat de gezondheidsvoordelen van Ajwa dadels zich ook uitstrekken tot zwangere vrouwen. Het regelmatig eten van Ajwa dadels tijdens de zwangerschap activeert de baarmoederspieren en helpt bij de baarmoederbeweging op het moment van de bevalling. Deze dadels minimaliseren ook postnatale bloedingen.
Ajwa dadels worden meestal gegeten met Arabische koffie en zijn een geweldige bron van vezels die de spijsvertering ten goede komen. Deze dadelsoort is een van de beste ingrediënten voor spierontwikkeling, gezondheid van de hersenen en vitaliteit. Het is raadzaam om dagelijks 2 tot 3 dadels te consumeren, vroeg in de ochtend of tussen de maaltijden door. Ajwa dadels of zelfs dhibs kunnen ook gebruikt worden bij het bakken omdat het een goede suikervervanger is.

De biologische ajwa dadels van Ajwa By Lima zitten boordevol verschillende voedingsstoffen en vitaminen. Naast goede koolhydraten bevatten de Ajwa By Lima Ajwa dadels ook een hoog gehalte aan kalium, magnesium en vitaminen. Ajwa By Lima volgt een biologische ethos en kweekt de dadels voor fijnproevers in een optimale omgeving die de natuurlijke gunst en de voedingswaarde garandeert.

ajwa dadels
2021© AjwaDadels.com – Onderdeel van Ajwa By Lima
Website laten maken? | WebTik.nl
Winkelwagen
Scroll naar top